SMART Mirror gjør det mulig for verter og deltakere å bruke trådløse nettverk til å dele enhetene sine med SMART-skjermen. Du kan streame til SMART-skjermen fra mange forskjellige enheter og på tvers av alle nettverk.

Du har tre alternativer for å koble til SMART Mirror.

1. Last ned og kjør Smart Mirror-Appen (Windows, MAC, Android iOS)

For tilgang til alle SMART Mirror-funksjoner, inkludert avansert skjermdelingsfunksjon på Windows- og Mac-datamaskiner, bruk SMART Mirror-appen.

1. Last ned og installer SMART Mirror-appen fra SMARTs støtteside på datamaskinen eller mobilenheten din .

2. Åpne SMART Mirror-appen på datamaskinen eller mobilenheten.

3. Fra skjermens startskjerm trykker du på Del skjerm . SMART Mirror-startskjermbildet åpnes.

4. Skriv inn økt-ID og PIN-kode (hvis vist) på SMART Mirror-startskjermen på datamaskinen.

• SMART Mirror-startskjermen vil vise en 6-sifret eller 10-sifret økt-ID.

En 6-sifret sesjons-ID betyr at SMART Mirror er koblet til internett, og tillater en tilkobling på tvers av alle nettverk. En 10-sifret økt-ID betyr at SMART Mirror kun tillater lokale tilkoblinger. En 10-sifret sesjons-ID vises når bare lokale tilkoblinger er aktivert på skjermen. Du kan bekrefte denne innstillingen i SMART Mirror Settings-menyen > Sikkerhet > Kun lokale tilkoblinger.

Når du kobler til med en 6-sifret sesjons-ID, kan brukere koble til fra hvor som helst. De trenger ikke være på samme nettverk. For å koble til en 10-sifret sesjons-ID må hver enhet være på samme nettverk.

5. Skriv inn navnet ditt.

6. Klikk på Koble til .

7. Hvis du er den første personen som kobler til, velger du Del skjermen min . Datamaskinen din vises på skjermens

8. SMART Mirror-startskjerm.

2. Bruk av innebygd (native) strømming

På nettverk som er konfigurert til å støtte AirPlay eller Google Cast, kan deltakerne bruke innebygd skjermdeling for å presentere uten å installere programvare eller bekymre seg for administratorrettigheter.

Bruke AirPlay til å koble til fra en macOS- eller iOS-enhet:

1. Fra skjermens startskjerm trykker du på Del skjerm . SMART Mirror-startskjermbildet åpnes, og navnet som er tildelt skjermen, vises øverst til høyre. Noter dette navnet. Du trenger det når du deler en enhets skjerm med skjermen.

Merk

SMART Mirror bruker romnavnet for SMART Board. Som standard tildeler den romnavnet iQH811 eller iQM995. For å endre navnet, åpne Innstillinger fra startskjermen og velg Generelt > Romnavn .

2. Sørg for at macOS- eller iOS-mobilenheten din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som skjermen.

3. Følg instruksjonene for å åpne Screen Mirroring for den enheten.

4. I skjermspeilingslisten velger du skjermens navn.

5. Skriv inn økt-ID og PIN-kode (hvis vist) i SMART Mirror-startskjermbildet.

• SMART Mirror-startskjermen vil vise en 6-sifret eller 10-sifret økt-ID.

En 6-sifret sesjons-ID betyr at SMART Mirror er koblet til internett, og tillater en tilkobling på tvers av alle nettverk. En 10-sifret økt-ID betyr at SMART Mirror kun tillater lokale tilkoblinger. En 10-sifret sesjons-ID vises når bare lokale tilkoblinger er aktivert på skjermen. Du kan bekrefte denne innstillingen i SMART Mirror Settings-menyen > Sikkerhet > Kun lokale tilkoblinger.

Når du kobler til med en 6-sifret sesjons-ID, kan brukere koble til fra hvor som helst. De trenger ikke være på samme nettverk. For å koble til en 10-sifret sesjons-ID må hver enhet være på samme nettverk.

6. Trykk på Koble til . Enheten din vises på skjermens SMART Mirror-startskjerm.

7. Når du er ferdig med å dele iOS-enhetens skjerm, åpner du kontrollsenteret igjen, trykker på Skjermspeiling og deretter Stopp speiling .

8. Hvis tillatelser er aktivert, må noen tillate enheten å dele på tavlen før enheten vises i lobbyen eller kan dele skjermen. Lær mer om hvordan tillatelser fungerer og bruk av lobbyen .

Bruker Google Cast for å koble til fra en Chrome-nettleser

1. Fra skjermens startskjerm trykker du på Del skjerm . SMART Mirror-startskjermbildet åpnes, og navnet som er tildelt skjermen, vises øverst til høyre. Noter dette navnet. Du trenger det når du deler en enhets skjerm med skjermen.

Merk

SMART Mirror bruker romnavnet for SMART Board. Som standard tildeler den romnavnet iQH811 eller iQM995. For å endre navnet, åpne Innstillinger fra startskjermen og velg Generelt > Romnavn .

2. Åpne Chrome.

3. Trykk på Mer (tre prikker i øvre høyre hjørne), og deretter Cast .

4. For å dele gjeldende fane i Chrome, velg Cast-fane . For å dele hele skjermen, velg Cast skrivebordet .

5. Velg skjermens navn.

6. Når du er ferdig med å dele, velger du Stopp .

Kobler til fra en Android-enhet

Trinnene for å koble til fra en Android-enhet vil variere avhengig av enheten. De vanligste måtene er å bruke smartvisning, skjermspeiling og hurtigkobling. Se instruksjonene for Android-enheten din for detaljer.

3. Koble til med Google Chrome eller Microsoft Edge nettleser på Windows, MAC eller Chrome

5. Tips og informasjon for den beste skjermdelingsopplevelsen

Husk følgende tips og generell informasjon når du deler skjermen din:

• Unngå å dele svært interaktive skjermer, for eksempel spill eller Google Maps.

• Den delte skjermen eller vinduet kan ha en lavere oppløsning på skjermen enn på enheten.

• Slå av strømsparingsmodus på enheten. Strømsparingsmodus kan begrense mobilenhetens prosessorkraft, noe som kan påvirke ytelsen til skjermdelingsfunksjonen.

Når du deler videoer:

• Slå på lyden på datamaskinen. Noen ganger kan lyden ikke høres fra skjermen.

• For best resultat, del videoer med en oppløsning som ikke overstiger 720p.

• For å unngå høy forsinkelse (eller forsinkelse) mellom skjermen og enheten, sett videoen i kø på enheten før du deler enhetens skjerm.

• Innholdsutgivere som bruker opphavsrett eller DRM-beskyttelse tillater ikke at videoene deres deles.